πατατοσαλάτα Με τραγανό μπέικον, βραστά αυγά και μια πικάντικη σάλτσα

Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κ. γλ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά βραστά, χοντροκομμένα
  • 1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1/3 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
  • Εκτέλεση

    1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει κατά 5 εκατοστά, σκεπάστε και αφήστε τις να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
    2. Μόλις πάρουν βράση, αλατίστε, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε για άλλα 25- 30 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
    3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αλατίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
    4. Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και μεταφέρετε τις σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο και το σχοινόπρασο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
    5. Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα.
www.newsbeast.gr