Παστίτσιο με φέτα

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
700 γραμμ. κιμά
4 κουταλιές λάδι
2 κρεμμύδια
500 γραμμ. τριμμένη ντομάτα
250 γραμμ. φέτα
αλάτι, πιπέρι
λίγη φρυγανιά τριμμένη
● Για την μπεσαμέλ:
100 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
50 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί μαζί με τη φέτα που έχουμε θρυμματίσει. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να ξανθύνει λίγο. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας, αλάτι, πιπέρι και το ρεγκάτο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 40-45 λεπτά.


www.efsyn.gr