Πόρισμα Βoυρλιώτη: Πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες ξέπλυναν 1 δισ. ευρώ!

Το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που δρα στην χώρα μας από το 2012, αποκάλυψε η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, επίτιμου.. αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Η “Δίκη στο Open” αποκάλυψε ότι η δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018, στην Βούλα, ήταν η άκρη του νήματος, για την αποκάλυψη του κυκλώματος,  που δρούσε σε πανελλήνια κλίμακα.

Η εμπλοκή προσώπων,  που συνεργάζονταν στενά, με τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή και  ήταν γνωστά ως η “ομάδα των Αυστραλών”, ήταν το σημείο – “κλειδί”, γιά την έρευνα Βουρλιώτη.

Κατά τις ίδιες πηγές, στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 60 άτομα, μεταξύ των οποίων γνωστοί πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και προπονητές, όπως και παράγοντες ομάδων της SL1, της SL2, αλλά και μικρών ομάδων του ερασιτεχνικού και τοπικού πρωταθλήματος.

Η έρευνα της Αρχής Ξεπλύματος έβαλε στο στόχαστρο σχεδόν όλες τις στοιχηματικές εταιρίες,  που λειτουργούν στη χώρα μας, καθώς και πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καθώς διερευνήθηκε εάν μέσω αυτών, γινόταν ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Από τα στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, φέρονται να έχουν διακινηθεί ποσά από παράνομο στοίχημα, που υπερβαίνουν το 1.000.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη λειτούργησε σαρωτικά, καθώς οι αποκαλύψεις, για μαύρο χρήμα από παράνομο στοίχημα δεν περιορίζονται μόνο στο ποδόσφαιρο.

Οι έρευνες Βουρλιώτη έφεραν στην επιφάνεια παράνομο στοίχημα, με εμπλεκόμενες στοιχηματικες εταιρίες, ακόμη και για αγώνες σκάκι!

Το πόρισμα Βουρλιώτη, που έχει ήδη διαβιβαστεί στις διωκτικές Αρχές, υπερβαίνει τις 200 σελίδες.

Μέσα σε αυτό περιγράφονται όλες οι δαιδαλώδεις διαδρομές του “μαύρου χρήματος”, από αναρίθμητες παράνομες δοσοληψίες.

www.newsbreak.gr