Πουρές γλυκοπατάτας

Υλικά

  • 6 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 2%, ή όσο χρειάζεται
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου, ή ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό.
  2. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, 20 έως 30 λεπτά.
  3. Σουρώστε και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  4. Πολτοποιήστε τις πατάτες και προσθέστε σιγά- σιγά 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
  5. Ανακατέψτε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο.
  6. Σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.