Ρεβύθια λεμονοριγανάτα

Υλικά
    500 γρ. ρεβύθια
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    200 ml ελαιόλαδο
    2 κ.γ. ρίγανη
    2 φύλλα δάφνης
    πιπέρι, αλάτι

Για να δέσετε το φαγητό σας

    2 κ.σ. αλεύρι
    χυμό απο 1 μεγάλο λεμόνι

    ζωμό απο το φαγητό
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα για αρκετές ώρες. Τα ξεβράζουμε 2 φορές τουλάχιστον και μετά τα βράζουμε μέχρι να μισοψηθούν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τη ρίγανη και τη δάφνη. Τα τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμη, μέχρι τα βότανα να βγάλουν τα αρώματά τους και μετά προσθέτουμε νερό, να τα σκεπάσει, και τρία με τέσσερα δάκτυλα παραπάνω. Αν χρειαστεί κατα τη διάρκεια, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα ρεβύθια μας για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν το φαγητό μας ψηθεί, αλατοπιπερώνουμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λεμόνι προσθέτοντας σιγά - σιγά, με μια βαθιά κουτάλια, λίγο από τον ζωμό του φαγητού. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρεται ζεστό και αχνιστό με τα συνοδευτικά που αναφέραμε.
 bostanistas.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

Θεσσαλονίκη: Άνδρας παραβίασε Stop και στη συνέχεια… χαστούκισε γυναίκα στη μέση του δρόμου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων