Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ρεβύθια λεμονοριγανάτα

Υλικά
    500 γρ. ρεβύθια
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    200 ml ελαιόλαδο
    2 κ.γ. ρίγανη
    2 φύλλα δάφνης
    πιπέρι, αλάτι

Για να δέσετε το φαγητό σας

    2 κ.σ. αλεύρι
    χυμό απο 1 μεγάλο λεμόνι

    ζωμό απο το φαγητό
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα για αρκετές ώρες. Τα ξεβράζουμε 2 φορές τουλάχιστον και μετά τα βράζουμε μέχρι να μισοψηθούν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τη ρίγανη και τη δάφνη. Τα τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμη, μέχρι τα βότανα να βγάλουν τα αρώματά τους και μετά προσθέτουμε νερό, να τα σκεπάσει, και τρία με τέσσερα δάκτυλα παραπάνω. Αν χρειαστεί κατα τη διάρκεια, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα ρεβύθια μας για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν το φαγητό μας ψηθεί, αλατοπιπερώνουμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λεμόνι προσθέτοντας σιγά - σιγά, με μια βαθιά κουτάλια, λίγο από τον ζωμό του φαγητού. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρεται ζεστό και αχνιστό με τα συνοδευτικά που αναφέραμε.
 bostanistas.gr