Φλογέρες τυριών με σιρόπι μπίρας

6 φύλλα κρούστας

 250 γραμμ. ανθότυρο θρυμματισμένο

 120 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη

 100 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό

 λίγο γάλα

 σουσάμι καβουρντισμένο για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

 10 κουταλιές μέλι

 2 κουταλιές μηλόξιδο

 300 ml μπίρα ξανθιά

Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Διπλώνουμε το κάθε φύλλο στα δύο, στη μεγάλη του πλευρά και το κόβουμε πάλι στη μέση. Βάζουμε 1 1/2 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε τις δύο άκρες, να κλείσουμε μέσα τη γέμιση, να μη χυθεί στο ψήσιμο.

Τυλίγουμε και κλείνουμε την άκρη αλείφοντας με λίγο νερό. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και βάζουμε τις φλογέρες. Τις αλείφουμε με λίγο γάλα και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τις ψήνουμε 20-25 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν...

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10-12 λεπτά, προσέχοντας κάθε φορά που φουσκώνει να το απομακρύνουμε από τη φωτιά στιγμιαία και μόλις ξεφουσκώσει θα το ξαναβάζουμε. Το σιρόπι θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύρρευστο. Το αφήνουμε να κρυώσει, περιχύνουμε τις φλογέρες και σερβίρουμε.