Κουλουράκια κρασιού

1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
500 γραμμ. αλεύρι ή όσο πάρει
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού
● Για επικάλυψη:
3 κουταλιές κρασί
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι σουσάμι

 Βάζουμε το λάδι, το κρασί και το αλάτι σε μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το νερό με το κρασί και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο πιάτο βάζουμε το σουσάμι. Πλάθουμε κουλουράκια, τα περνάμε από το υγρό μείγμα και μετά τα ακουμπάμε στο σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.