1 κιλό πατάτες
3 αυγά
4 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμ. προσούτο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές πεκορίνο τριμμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
γάλα
2-3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
250 γραμμ. φρέσκια μοτσαρέλα (κομμένη σε λεπτές φέτες)
λίγο βούτυρο
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και όταν κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε. Τις λιώνουμε με πιρούνι και προσθέτουμε τα αυγά, 2 κουταλιές βούτυρο, το πεκορίνο, το προσούτο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τόσο γάλα ώστε να έχουμε ένα μείγμα κρεμώδες, όχι νερουλό. Με το υπόλοιπο βούτυρο αλείφουμε ένα πιρέξ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη. Βάζουμε το μισό μείγμα πατάτας και στρώνουμε επάνω του τις φέτες μοτσαρέλας. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, σκορπίζουμε κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό.