Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»


Την απόλυση τριών τεχνικών από τον ΑΝΤ1 έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής. 

Σε εκτενές κείμενό του το συνδικαλιστικό όργανο των τεχνικών τηλεόρασης στρέφεται εναντίον της διοίκησης του καναλιού, κάνοντας λόγο για... «φτηνές δικαιολογίες», έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και αθέτηση υποσχέσεων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 μας έδειξε για άλλη μια φορά το κυνικό και απάνθρωπο πρόσωπό της. Απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τρεις συναδέλφισσες οι οποίες μετρούσαν δεκαετίες επαγγελματικής προσφοράς στο συγκεκριμένο κανάλι. Αιτία; Οι… περιβόητες περικοπές που ακούμε συχνά πυκνά και τις θυμήθηκαν οι διοικούντες τέτοιες δύσκολες εποχές, αλλά και η μη επαγγελματική επάρκεια των απολυμένων, πάντα κατά την δική τους ερμηνεία.

Και εμείς αρχικά αναρωτιόμαστε…

Σε μια εταιρία με κύκλο εργασιών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η περικοπή τριών μισθών θα λύσει το όποιο πρόβλημα; Αυτές είναι οι λύσεις που βρίσκουν οι επαΐοντες του ΑΝΤ1; Δεν τους τα λύνει τα προβλήματα η ίδια η Κυβέρνηση τόσα χρόνια τώρα, κάνοντάς τους όλα τα χατίρια;  Δεν παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν; Και εν τέλει, μετά από τόσα χρόνια κατάλαβαν ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν ήταν καλοί στη δουλειά τους; Δεκαετίες χρειάζεται κανείς να το καταλάβει αυτό; Μάλλον κύριοι του ΑΝΤ1 το πρόβλημά σας είναι άλλο. Η σειρά προτεραιότητας. Γιατί αν έπρεπε να απολυθεί κάποιος και αν είχατε έστω και λίγη τσίπα θα έπρεπε να είχατε απολυθεί ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

ΕΣΕΙΣ που με φτηνές δικαιολογίες όχι μόνο πετάτε στο δρόμο, τέτοιες δύσκολες εποχές εργαζόμενους με πολυετή προσφορά στον σταθμό, αλλά χωρίς κανένα αίσθημα ΝΤΡΟΠΗΣ τους πετάτε και λάσπη από πάνω, λέγοντάς τους ξαφνικά ότι δεν είναι καλοί στη δουλειά τους.
 
ΕΣΕΙΣ που πριν λίγο καιρό γίνατε οι ίδιοι «ρεζίλι» στο πανελλήνιο, όταν θελήσατε να βγάλετε έκτακτο δελτίο αντικαθιστώντας ολόκληρη βάρδια κοντρόλ πλατό, μόνο από τον τεχνικό διευθυντή και τον αρχισυντάκτη, ελέγχοντας μάλιστα τον αέρα του καναλιού από το σπίτι, με μοναδικό αποτέλεσμα να βγει στον αέρα κάτι που ούτε καν έμοιαζε με έκτακτο δελτίο ειδήσεων. 

ΕΣΕΙΣ που χωρίς κανένα αίσθημα φιλότιμου και ανθρωπιάς, πετάτε στον δρόμο εργαζόμενους εν μέσω καλπασμού του πληθωρισμού, ενεργειακής αλλά και διατροφικής κρίσης, χωρίς να σας ενδιαφέρει καν αν αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν παιδιά, αν τα μεγαλώνουν μόνοι τους, αν έχουν δάνεια, αν θα μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, αν θα μπορέσουν να ψωνίσουν σούπερ μάρκετ για το σπίτι τους με την τεράστια ακρίβεια που ολοένα και γιγαντώνεται.
 
 Αυτή λοιπόν ήταν η δική σας λύση κύριοι του ΑΝΤ1. Περικοπές για να καλυτερέψουν τα νούμερα των κερδών σας από τρεις απλούς μισθούς απολύοντας με κυνισμό, απανθρωπιά και λάσπη ανθρώπους με πολυετή προσφορά. Αυτή λοιπόν συνάδελφοι είναι η περιβόητη οικογένεια του ΑΝΤ1 όπως ευαγγελίζονταν κάποιοι εδώ και χρόνια. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που μας αποδεικνύουν αυτοί οι κύριοι ποιοι πραγματικά είναι. 


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. Βλέπετε και μόνοι σας ότι για όλους αυτούς δεν είμαστε τίποτε άλλο από απλά νούμερα, που δυστυχώς για εκείνους μας έχουν ανάγκη για να κάνουν τη δουλειά τους. Όταν όμως αισθανθούν ότι μπορούν να μας πετάξουν έτσι απλά στον δρόμο, δεν διστάζουν να το κάνουν. Σήμερα είναι οι τρεις συναδέλφισσες του ΑΝΤ1. Αύριο όλοι εμείς. Ο καθένας με τη σειρά του.  Η μόνη απάντηση που τους αξίζει είναι η συσπείρωση στο σωματείο μας και η ενότητά μας.

ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Υ.Γ.1 Φυσικά και δεν είχαμε πιστέψει τον άνθρωπο της διοίκησης του ΑΝΤ1, όταν στην τελευταία απόλυση που είχε γίνει τότε, μας είχε πει ότι όχι μόνο δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, αλλά θα γίνουν και προσλήψεις.

Υ.Γ.2 Η νομοθετική ρύθμιση που ρίχνει κι άλλο την υποχρεωτικότητα του ποσοστού των εργαζομένων σε ένα σταθμό Πανελλαδικής εμβέλειας, μήπως θα επιφέρει και άλλες απολύσεις και φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε δελτία ειδήσεων όπως εκείνο που έβγαλαν στον αέρα οι επαΐοντες του ΑΝΤ1, βγαίνοντας στον αέρα ακόμα και όλες οι οδηγίες του αρχισυντάκτη προς τον παρουσιαστή και πολλά άλλα; Ρητορική είναι η ερώτηση προς τον Υπουργό κύριο Οικονόμου.
 
 Υ.Γ.3 Τα σποτάκια και η κοινωνική δράση της οικογένειας Κυριακού που κατά καιρούς προβάλλονται στο σταθμό, αφορούν και τους εργαζόμενους που κατά κόρον απολύει τελευταία;;...
 
 www.nonews-news.com/2022/11/blog-post_903.html#more