Ρεβίθια με λουκάνικο

400 γραμμ. ρεβίθια
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμ. λουκάνικα
2-3 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά να μη λιώσουν. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Τα μεταφέρουμε σε γάστρα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τις ντομάτες τριμμένες, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το νερό που κρατήσαμε, που μέσα έχουμε διαλύσει τον πελτέ. Ανακατεύουμε, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα μπουκιές και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα ρεβίθια και τα λουκάνικα.