Κέικ με ρικότα και λεμόνι

Η ρικότα είναι ιταλικό τυρί το οποίο παρασκευάζεται από τυρόγαλο το οποίο προκύπτει από την παραγωγή τυριών από αγελαδινό, βουβαλίσιο, πρόβειο ή κατσικίσιο.

Υλικά

  • 300 γρ. ρικότα
  • 70 γρ. στέβια ή 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 65 γρ. κορν φλάουρ
  • Το ξύσμα και το χυμό μισού λεμονιού
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα για κέικ.
  2. Ξεκινήστε χωρίζοντας τα αυγά. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίξτε στο μείγμα τη ρικότα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  5. Προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι.
  6. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα ξεχωριστό, καθαρό, στεγνό μπολ μέχρι να γίνουν σκληρά και προσθέστε τα απαλά στο μείγμα.
  7. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά ή περισσότερο στους 170 βαθμούς.