Το κατιμάρι είναι ένας είδος μπακλαβά και παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο ή σαρακοστιανό έδεσμα που γίνεται από ένα μείγμα κανέλας, γαρύφαλλου, καρυδιών, αμύγδαλων, σουσαμιού και ζάχαρης.
Υλικά
Υλικά για το χωριάτικο φύλλο
Υλικά για τη γέμιση
- ½ κιλό καρύδια
- αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 φακελάκι σουσάμι (100 γρ.)
- 2 κουταλιά της σούπας κανέλα
- ½ κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
- ½ λάδι
- ½ κούπα τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- ½ κούπα τσαγιού ζάχαρη
Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το γαρύφαλλο το σουσάμι τη κανέλα τη φρυγανιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα λαδώνομαι ένα ένα και ρίχνουμε το μείγμα και μετά το βάζουμε σουρωτό στο λαδωμένο ταψί. Αυτό το επαναλαμβάνουμε ώσπου να γεμίσει το ταψί.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο βαθμούς. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό από πάνω.