Κριτσίνια με κανέλα, το ιδανικό σνακ για το γραφείο

Υλικά(για 40 κομμάτια)

Για τη ζύμη


250γρ ολικής
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2κγ baking powder
50γρ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
250γρ γάλα
1/2κγ αλάτι
1κγ κανέλα
100γρ καστανή ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

50γρ καστανή ζάχαρη
5γρ κανέλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη και πλάθουμε κορδονάκια με πάχος όσο το δάχτυλο και μήκος όσο η παλάμη μας(τα κάνετε, φυσικά και πιο μικρά ή πιο μεγάλα αν θέλετε. Μην τα κάνετε πιο χοντρά όμως γιατί δεν θα γίνουν τραγανά).Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και ρολάρουμε μέσα τα κριτσινάκια να κολλήσουν τα υλικά. Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, περίπου 20 λεπτά. Βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων