Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Τσιπούρες με πατάτες στο φούρνο

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 μέτριες τσιπούρες
  • 4 -5 μέτριες πατάτες κομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 φλιτζανάκι νερό
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • δεντρολίβανο                 

    Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε καλά με λεμόνι και λάδι.
  • Κόβουμε  από 2 πολύ λεπτές φέτες λεμόνι και τις βάζουμε στην κοιλιά του  κάθε ψαριού.
  • Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε μέσα σε μπολ. Τις περιχύνουμε με λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε να πάνε παντού όλα τα υλικά.
  • Βάζουμε τα ψάρια σε ταψί που σκεπάζεται ή σε γάστρα. Γύρω-γύρω βάζουμε τις πατάτες, δεντρολίβανο και το νεράκι.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι ή και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 30 λεπτά, ή όσο χρειάζονται για να ψηθούν οι πατάτες.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, αφαιρούμε το σκέπασμα και γυρίζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά, ώστε να πάρουν χρώμα τα ψάρια και οι πατάτες.    www.newsbeast.gr