Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Θράψαλα στο τηγάνι με ντιπ γιαουρτιού

YΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)

5-6 μεγάλα θράψαλα, καθαρισμένα* και κομμένα σε μπαστούνια

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το ντιπ γιαουρτιού


1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

4-5 κλωναράκια άνηθο

1/2 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια πιατέλα ρίχνουμε το αλεύρι. Αλευρώνουμε τα θράψαλα. Σε μια φριτέζα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τα θράψαλα λίγα λίγα και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Απομακρύνουμε τα θράψαλα από τη φριτέζα με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε τα θράψαλα σε μικρά ποτήρια και σερβίρουμε με το ντιπ.

* Πώς καθαρίζουμε τα καλαμαράκια: Αφαιρούμε πρώτα το κεφάλι, το οποίο θα συμπαρασύρει και τα εντόσθια. Ανάμεσά τους βρίσκεται η σακούλα με το μελάνι. Προτού πετάξουμε το κεφάλι, κόβουμε και κρατάμε τα πλοκάμια. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κόκαλο και τις μεμβράνες που περιβάλλουν το καλαμάρι.   www.tovima.gr