Συνταγή κριθαρώτο λαχανικών

Υλικά

1 φλ. τσαγιού κριθαράκι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο,

ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού καρότο, ψιλοκομμένο
1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο στα τέσσερα και σε φέτες
2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1 λεμόνι, χυμό

Εκτέλεση

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει.
Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει al dente, περίπου 8 έως 10 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρετε για 2 λεπτά.
Προσθέστε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι και σβήστε το τηγάνι.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το κριθαράκι στο τηγάνι και ανακατέψτε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι και το χυμό λεμονιού.