Τέλειο lemon cake

Υλικά

Remaining Time 0:00
 

240γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
65ml ηλιέλαιο
60γρ. βούτυρο
1 φλ. γάλα


ξύσμα από 2 λεμόνια
1/2 φλ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
350γρ. ζάχαρη.

Εκτέλεση

Ρίχνεις στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάς για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσθέτεις το ηλιέλαιο και συνεχίζεις το χτύπημα
Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και το μείγμα από το μίξερ και ανακατεύεις καλά με τη σπάτουλα
Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζεις το ανακάτεμα
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζεις το βούτυρο με το γάλα και βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς
Το ρίχνεις στο μείγμα ανακατεύεις και το αδειάζεις σε μια φόρμα
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνεις το κέικ για 45 περίπου λεπτά
Το αφαιρείς από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσεις πριν το βγάλεις από τη φόρμα
Πασπαλίζεις με αρκετή ζάχαρη και σερβίρεις.