Συνελήφθη στην Πάτρα 35χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε ηλικιωμένη στο Αγρίνιο και άρπαξε 5.000 ευρώ

Θα το... φυσάει και δεν θα... κρυώνει, 35χρονος Βούλγαρος απατεώνας, που συνελήφθη σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, στην οδό Κορυδαλλέως στην Πάτρα, χάρη στην εξυπνάδα μιας ηλικιωμένης.

 

Ο αλλοδαπός τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη λέγοντάς της ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί σοβαρά , βρίσκεται στο νοσοκομείο και για να έχει καλύτερες υπηρεσίες περίθαλψης θα πρέπει να καταβάλλει 36.000 ευρώ! Την ώρα εκείνη η ηλικιωμένη βρισκόταν με μία φίλη της και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος... ήταν καλά υποψιασμένη μιας και δεν τσίμπησε. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι επικοινώνησαν με την Αστυνομία, η οποία με μεθοδευμένες κινήσεις και με σωστές κατευθύνσεις που δόθηκαν στην ηλικιωμένη, έφτασε στα ίχνη του δράστη.

Ο ίδιος μάλιστα παραδέχθηκε ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε εξαπατήσει τηλεφωνικά και με την ίδια μέθοδο (δήθεν τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή συγγενικού προσώπου) άλλη ηλικιωμένη στο Αγρίνιο, καταφέροντας μάλιστα στην περίπτωση αυτή να αποσπάσει περίπου 5.000 ευρώ, κατόπιν επίμονων ερωτήσεων των αστυνομικών, για χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του, κατά την προσαγωγή του στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Ερμού.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο 35χρονος αλλοδαπός να εμπλέκεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Σύφαντος

Πηγή: tempo24.news