Πώς το σουβλάκι κατέληξε… είδος πολυτελείας


Είδος πολυτελείας τείνει να γίνει το σουβλάκι εξαιτίας των αυξήσεων στις πρώτες ύλες και στα υλικά από των συσκευασιών.

Η τιμή στο καλαμάκι χοιρινό το 2021 δεν... ξεπερνούσε το 1,8 ευρώ

Φέτος η τιμή για το καλαμάκι χοιρινό έχει φτάσει ως και τα 2,20 ευρώ

Η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι πέρυσι έφτανε μέχρι τα 2,6 ευρώ

Φέτος, όμως, η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι ως και τα 3,30 ευρώ

«Φανταστείτε ότι δεν έχουμε καθόλου καταλόγους διανομής, διότι δεν ξέρουμε αν τον επόμενο μήνα οι τιμές θα είναι οι ίδιες», σχολίασε ο Αναστάσιος Μοναστηριώτης που διατηρεί σουβλατζίδικο στην Αθήνα, μιλώντας στον ANT1.

Αυξήσεις στις πρώτες ύλες

Οι τιμές ορισμένων κρεάτων έχουν αυξηθεί έως και 50%, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του χώρου. Στις πατάτες τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει αύξηση 30% και στα χαρτικά 100%. Μάλιστα, το ηλιέλαιο (συσκευασία 10 λίτρα) κόστιζε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία 11 ευρώ και μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος έφτασε να πωλείται προς 30,5 ευρώ. Οι τηγανιτές πατάτες από 0,16 ευρώ κοστίζουν 1,30 ευρώ...
 ethnos.gr