Υλικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ. γλ. αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 6 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
- 500 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
- 2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Βήμα 1Σκουπίστε το κρέας με χαρτί κουζίνας, κόψτε σε ροδέλες και αλατοπιπερώστε παντού.Βήμα 2Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει, προσθέστε το κρέας σε δόσεις. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, γυρίστε από την άλλη και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. Συνεχίστε το μαγείρεμα με αυτόν τον τρόπο, γυρίζοντας το χοιρινό κρέας, συνολικά 15 λεπτά.Βήμα 3Μεταφέρετε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε τα κομμάτια με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας.Βήμα 4Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε το κρασί και το θυμάρι και αφήστε το να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, περίπου 5 λεπτά.Βήμα 5Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή, περίπου 4 λεπτά ακόμα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.Βήμα 6Επιστρέψτε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα για να καλυφθεί. Στύψτε από πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο. Μοιράστε τα σε 4 πιάτα.- www.newsbeast.gr