Ψαρονέφρι με σάλτσα κρέμας μανιταριών

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ. γλ. αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
  • 500 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
  • 2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σκουπίστε το κρέας με χαρτί κουζίνας, κόψτε σε ροδέλες και αλατοπιπερώστε παντού.
    Βήμα 2
    Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει, προσθέστε το κρέας σε δόσεις. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, γυρίστε από την άλλη και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. Συνεχίστε το μαγείρεμα με αυτόν τον τρόπο, γυρίζοντας το χοιρινό κρέας, συνολικά 15 λεπτά.
    Βήμα 3
    Μεταφέρετε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε τα κομμάτια με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας.
    Βήμα 4
    Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε το κρασί και το θυμάρι και αφήστε το να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, περίπου 5 λεπτά.
    Βήμα 5
    Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή, περίπου 4 λεπτά ακόμα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
    Βήμα 6
    Επιστρέψτε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα για να καλυφθεί. Στύψτε από πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο. Μοιράστε τα σε 4 πιάτα.
  • www.newsbeast.gr