Υλικά
- 6 πορτοκάλια
- 3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 5 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Βήμα 1Πλύνετε τα πορτοκάλια και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, αφαιρέστε τους σπόρους και κρατήστε τα στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.Βήμα 2Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το νερό. Αφήστε το να πάρει βράση και στη συνέχεια προσθέστε τα κομμάτια πορτοκαλιού, βράστε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Μόλις βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε συνεχώς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.Βήμα 3Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε συνεχώς. Μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να στάξει από την κουτάλα σε μεγάλες βαριές σταγόνες.Βήμα 4Αφαιρέστε τον αφρό και αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει για περίπου 30- 40 λεπτά.Βήμα 5Αποθηκεύστε τη μαρμελάδα σε γυάλινο βάζο.