Δανειολήπτες: 11 βουλευτές έσπασαν για λίγο την "ομερτά" απέναντι στα funds και στην κυβερνητική αδιαφορία...

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος χαιρετίζει την κίνηση των 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι επιτέλους αποφάσισαν να υψώσουν έστω και για λίγο το ανάστημά τους απέναντι στα συμφέροντα των funds και των τραπεζών.

Με την κοινοβουλευτική τους ερώτηση (6824 - 17/9/2024) προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Χατζηδάκη, όχι μόνο επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά τις καταγγελίες του Συλλόγου μας, αλλά και έκρουσαν τον πολιτικό κώδωνα του κινδύνου για την κυβέρνηση, η οποία επιλέγει να ανέχεται τον ύπουλο και ανεξέλεγκτο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι "αρπακτικές" δυνάμεις.

Οι 11 βουλευτές είναι οι Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλους, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

Χρησιμοποιώντας σχεδόν τα ίδια λόγια με όσα ο Σύλλογός μας έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς, άφησαν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν γίνεται άλλο να αγνοούνται από την κυβέρνηση, όλα αυτά που ο Σύλλογός μας τονίζει εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στη Βουλή, η κύρια διαφωνία τους είναι ακριβώς αυτό που φωνάζουμε εμείς επί χρόνια: “Δεν γίνεται τα funds να αγοράζουν στο 5% και να απαιτούν από τους οφειλέτες το 100%, ενώ παράλληλα δεν προσέρχονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Πού βρίσκονται οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ και των άλλων κομμάτων; Γιατί σιωπούν, όταν η αδιαφορία τους μπορεί να τους καταστήσει υπόλογους στην κοινωνία και να τους κοστίσει πολιτικά;

Πολιτική "Ομερτά" ή Ευθυνοφοβία; Παρόλα αυτά τα μεγάλα ΜΜΕ και η συστημική αντιπολίτευση συνεχίζουν την απόλυτη σιωπή. Θυμίζοντας τακτικές της Μαφίας, θάβουν το θέμα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών σε βάρος της κοινωνίας. Εμείς, όμως, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να φωνάζουμε την αλήθεια, όσο και αν προσπαθούν να μας "αποσιωπήσουν".

Η απάντηση του κ. Χατζηδάκη: Πανηγυρισμοί για τους “αριθμούς” αλλά πλήρης αδιαφορία για τη ζωή των πολιτών. Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε άμεσα στην κίνηση των 11, επέλεξε όμως να παρουσιάσει "δείκτες" και να πανηγυρίζει για τη μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων, αγνοώντας  το πραγματικό πρόβλημα: την απώλεια σπιτιών και περιουσιών. Και σαν να μην έφτανε αυτό, “ενημέρωσε” ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία για να "εκπαιδεύσει" τους δανειολήπτες - τους ίδιους που η πολιτική του έχει οδηγήσει στην καταστροφή- και τους βουλευτές του, ώστε να ξέρουν "προκάτ" τι να απαντάνε στους επικριτές τους!

Καλούμε όλους τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν θέση. Η ώρα των δικαιολογιών και των επικοινωνιακών τρικ έχει περάσει! Είναι καιρός να σταθούν στο πλευρό των δανειοληπτών, απαιτώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Ο Σύλλογός μας δεσμεύεται να συνεχίσει ακούραστα τον αγώνα για δικαιοσύνη, να αποκαλύπτει την αλήθεια και να παλεύει για τα δικαιώματα των πολιτών. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτήν την κρίσιμη μάχη! Μόνο μαζί θα αλλάξουμε την πορεία των γεγονότων!

Σύλλογος Ελλήνων Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος