Χοιρινό κρασάτο

υλικά

• 1 κιλό χοιρινό, μπούτι

• 4 φλιτζάνια κόκκινο κρασί

• 1 κιλό μικρές πατάτες

• 1/3 φλιτζάνι λάδι

• λίγα σπόρια κόλιαντρου

• 2 φύλλα δάφνης

 αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε λίγο να πλατύνουν. Τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος και ρίχνουμε το κρασί και τον κόλιαντρο. Τα μεταφέρουμε σκεπασμένα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και στο κρασί βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες, να μαριναριστούν λίγη ώρα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος και τις πατάτες. Μετά τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.

www.efsyn.gr