Γίγαντες με λουκάνικο

  • 400 γραμμ. γίγαντες
  • 1 κιλό πράσα, κομμένα
  • 500 γραμμ. λουκάνικο χωριάτικο σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
  • αλάτι, πιπέρι

Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα και 1 1/2 φλιτζάνι νερό, απ’ αυτό που έβρασαν οι γίγαντες. Μαγειρεύουμε 10 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ταψί βάζουμε τους γίγαντες με λίγο νερό, απ’ αυτό που έβρασαν, ρίχνουμε τα λαχανικά και το σέλινο και τα ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα και σκορπίζουμε το λουκάνικο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο περίπου μισή ώρα, μέχρι να ψηθεί το λουκάνικο και να μελώσει το φαγητό.

www.efsyn.gr