Ρήμαξαν την κοινωνία! 27% η ανεργία, ενώ το 21% των “εργαζομένων” είναι στην ουσία δουλοπάροικοι!

«Στα, προσφάτως, δημοσιευθέντα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ανεργίας της χώρας παραμένει στο 27%, έρχονται να προστεθούν τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας (Σύστημα «Εργάνη») που περιγράφουν με ακόμα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της χώρας, στον τομέα εργασία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το 20,24% των μισθωτών απασχολείται σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία με αμοιβές που κυμαίνονται από 150 έως 400 ευρώ το μήνα, μικτά ενώ οι αμειβόμενοι – με τους κατώτατους μνημονιακούς μισθούς που κυμαίνονται από 501 έως 800 ευρώ το μήνα μικτά – μισθωτοί ανέρχονται σε ποσοστό 23,23%.

Με απλά λόγια: 1 στους 3 Έλληνες είναι άνεργος ενώ από αυτούς που εργάζονται, οι μισοί αμείβονται με μισθούς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην. Παρ’ όλα αυτά η συγκυβέρνηση συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η ακολουθούμενη πολιτική θα οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε ανάπτυξη, αλλά δεν διευκρινίζει αν την ενδιαφέρει, η χώρα να έχει τότε και πολίτες ή αν όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα φροντίσει να έχουν εξαθλιωθεί εντελώς».

Αυτά δήλωσε ο τομεάρχης εργασίας των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, μόλις ήλθαν τα τρομερά στοιχεία στην δημοσιότητα…http://olympia.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων