Ρήμαξαν την κοινωνία! 27% η ανεργία, ενώ το 21% των “εργαζομένων” είναι στην ουσία δουλοπάροικοι!

«Στα, προσφάτως, δημοσιευθέντα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ανεργίας της χώρας παραμένει στο 27%, έρχονται να προστεθούν τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας (Σύστημα «Εργάνη») που περιγράφουν με ακόμα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της χώρας, στον τομέα εργασία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το 20,24% των μισθωτών απασχολείται σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία με αμοιβές που κυμαίνονται από 150 έως 400 ευρώ το μήνα, μικτά ενώ οι αμειβόμενοι – με τους κατώτατους μνημονιακούς μισθούς που κυμαίνονται από 501 έως 800 ευρώ το μήνα μικτά – μισθωτοί ανέρχονται σε ποσοστό 23,23%.

Με απλά λόγια: 1 στους 3 Έλληνες είναι άνεργος ενώ από αυτούς που εργάζονται, οι μισοί αμείβονται με μισθούς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην. Παρ’ όλα αυτά η συγκυβέρνηση συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η ακολουθούμενη πολιτική θα οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε ανάπτυξη, αλλά δεν διευκρινίζει αν την ενδιαφέρει, η χώρα να έχει τότε και πολίτες ή αν όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα φροντίσει να έχουν εξαθλιωθεί εντελώς».

Αυτά δήλωσε ο τομεάρχης εργασίας των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, μόλις ήλθαν τα τρομερά στοιχεία στην δημοσιότητα…http://olympia.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων