Ο νεοφιλελεύθερος ΕΝΦΙΑ μετακυλύει τα βάρη των πλουσίων στους οικονομικά αδύνατους.

Ο νεοφιλελεύθερος ΕΝΦΙΑ, μετακυλύει το φόρο των μεγάλων ακίνητων περιουσιών σε βάρος των μικρότερων, επιβαρύνοντας όλα τα ακίνητα από το πρώτο ευρώ και με ενιαίο συντελεστή. Αντίθετα ένας ΦΜΑΠ, με απαλλαγή ενός αρχικού ποσού και προοδευτική κλίμακα φορολογίας από εκεί και πάνω, θα επιβαρύνει περισσότερο τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες, απαλλάσσοντας τις μικρότερες και αναδιανέμοντας έτσι τον κοινωνικό πλούτο.
Στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ υπάρχει ο πιο κάτω πίνακας, ο οποίος
αντιπαραθέτει τον αριθμό των Ελλήνων (5.569.336) που έχουν ακίνητη περιουσία εντός σχεδίου πόλεως και το ύψος αυτής της ακίνητης περιουσίας, η οποία ανέρχεται σε 520,5 δις περίπου, με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες. Αν στην περιουσία αυτή προστεθεί και αυτή που είναι εκτός σχεδίου, τότε η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων (μας λέει η εφημερίδα) αγγίζει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ!!!
Η εφημερίδα μας λέει ακόμα ότι μόνο το 2% των Ελλήνων έχουν περιουσία (εντός σχεδίου) πάνω από 500.000 ευρώ. Αν σταθούμε μόνο σ' αυτή τη διαπίστωση, τότε εύλογα θα σκεφτούμε, πως δεν έχει νόημα να περιμένουμε φορολογικά έσοδα μόνο από αυτό το 2%. Αν όμως έχει κάποιος την υπομονή να κάνει τις σχετικές πράξεις, τότε θα ανακαλύψει εμβρόντητος, ότι το 5% μόνο των ιδιοκτητών κατέχει το 1/3 του συνόλου της ακίνητης περιουσίας της χώρας (εντός σχεδίου), για αξία πάνω από 300.000 ευρώ. Για την ακρίβεια το 5% των ιδιοκτητών κατέχει το 33,08% αυτής της περιουσίας!!!
Επομένως, θα πρέπει να γίνει απαλλαγή για ατομική ακίνητη περιουσία μέχρι 300.000 ευρώ, κάτι που θα ανακουφίσει το 95% των μικροϊδιοκτητών και να υπάρξει προοδευτική φορολόγηση για το πάνω από αυτή την αξία. Συνυπολογίζοντας και την μεγάλη ακίνητη περιουσία εκτός σχεδίου, τότε μπορούν άνετα να εισπραχθούν περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο με μέσο προοδευτικό συντελεστή περί το 0,6% για ατομικές περιουσίες πάνω από 300.000 ευρώ. Αντίθετα τώρα με τον ΕΝΦΙΑ, επιβαρυνόμαστε όλοι οι Έλληνες ιδιοκτήτες ανεξαρτήτως αξίας με 0,4% περίπου από το πρώτο ευρώ. http://hassapis-peter.blogspot.gr/?view=classic

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων