Ριζότο με καλαμαράκια και γαρίδες

500 γραμμ. γαρίδες
300 γραμμ. καλαμαράκια
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά βούτυρο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
2 ντομάτες
2 φλιτζάνια ρύζι
λίγο κρόκο Κοζάνης
1/2 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 6 φλιτζάνια νερό και βράζουμε τα κεφάλια και το κέλυφός τους για 15 λεπτά. Καθαρίζουμε και κόβουμε ροδέλες τα καλαμαράκια. Τα στεγνώνουμε καλά καθώς και τις γαρίδες. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα θαλασσινά για 5 λεπτά. Τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τον κρόκο, ανακατεύουμε και τα βγάζουμε. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Τα γυρίζουμε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης που έχουμε κόψει μικρούς κύβους και τις ντομάτες τριμμένες. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το ρύζι και τον ζωμό που έχουμε φτιάξει και έχουμε σουρώσει σε 2-3 φάσεις. Προς το τέλος προσθέτουμε τα θαλασσινά, αλάτι, πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

www.efsyn.gr