Το Αγαθονήσι μένει χωρίς πρατήριο καυσίμων αλλά κατά τ΄ άλλα «θωρακίζουμε το Αιγαίο»

Άμυνα του Αιγαίου δεν είναι μόνο τα όπλα. Είναι πρώτα απ΄ όλα και όλους οι άνθρωποι των νησιών. Πόσες φορές το έχουμε γράψει; Πολλές. Την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει την αγορά F-35 με ανυπολόγιστο κόστος σε δις, το Αγαθονήσι μένει χωρίς πρατήριο καυσίμων!!! Δεν είναι απίστευτο, είναι αληθινό.

Το μοναδικό πρατήριο καυσίμων που δεν ανήκει σε κάποια από τις μεγάλες εταιρείες, έκλεισε! Οι λόγοι απ΄ ότι φαίνεται δεν είναι μόνο οικονομικοί. Ο ιδιοκτήτης που το πάλευε μάλλον κατάλαβε ότι το τέρας που λέγεται ελληνική γραφειοκρατία είναι ανίκητη.

Φαίνεται ότι το ελληνικό κράτος αποφάσισε να δείξει την αποτελεσματικότητα του στο Αγαθονήσι, όπου εξακολουθούν να ζουν μια χούφτα άνθρωποι. Που βρίσκεται το Αγαθονήσι και πόσο απειλείται δεν χρειάζεται να εξηγηθεί.

Με αυτά και με εκείνα το Αγαθονήσι μένει και χωρίς βενζινάδικο! Λέμε ΚΑΙ, γιατί του λείπουν κάμποσα ακόμη στοιχειώδη για τις ζωές των κατοίκων.

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το κράτος έχει δίκιο στα «γραφειοκρατικά» κολλήματα δεν θα έπρεπε να φροντίσει με κάθε κόστος να υπάρχει ένα άλλο πρατήριο καυσίμων στο νησί;

Άγνωστο παραμένει πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμο , μας διαβεβαίωσαν ότι ο δήμαρχος θα μας ενημερώσει. Δεν πήραμε καμία κλήση του, τηλεφωνήσαμε ξανά και ξανά, ουδείς σήκωνε το τηλέφωνο.

Κατά τ΄ άλλα η κυβέρνηση μας διαβεβαιώνει ότι «θωρακίζει το Αιγαίο».

fonaklas.blogspot.com/2024/07/blog-post_285.html#more