Κρεμμυδοτηγανίτες

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
350 γραμμ. φέτα
3-4 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
1 κουτάκι σόδα (αναψυκτικό)
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αυγό με το γάλα και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη φέτα που έχουμε θρυμματίσει με πιρούνι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι, αρκετό πιπέρι και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλεύρι ανακατεύοντας, τόσο μέχρι το μείγμα μας να γίνει πηχτός χυλός. Βάζουμε σε τηγάνι αρκετό σπορέλαιο να ζεσταθεί και με κουτάλι ρίχνουμε τον χυλό. Τηγανίζουμε τις κρεμμυδοτηγανίτες 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

www.efsyn.gr