Υλικά
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά.
- Προσθέστε 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα και βανίλια.
- Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σιγοβράσει.
- Περάστε το μείγμα από κόσκινο για να αφαιρέσετε το ξύσμα, αν θέλετε.
- Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Προσθέστε τη σαντιγί και καταψύξτε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.