Καμμένος: «Να παραιτηθεί ο Κάρολος Παπούλιας για να πάμε σε εκλογές»

«Ο κ. Παπούλιας θα μπορούσε να διευκολύνει. Τόσα αντισυνταγματικά
νομοσχέδια υπέγραψε. Τόσες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Ας παραιτηθεί λίγο νωρίτερα από το τυπικό τέλος της θητείας του, ώστε να σταματήσει αυτή η διαλυτική κατάσταση και να πάμε σύντομα σε εκλογές και σε εκλογή Προέδρου. Νομίζω αυτό θα ήταν ωφέλιμο για τον τόπο» δηλώνει χαρακτηριστικά. 

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», ενώ στην ερώτηση εάν γνωρίζει ότι έγιναν προσπάθειες εξαγοράς βουλευτών για την προεδρική εκλογή ο κ. Καμμένος απαντά:«Δεν το γνωρίζω. Αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Εμφανείς πιέσεις γίνονται, όπως σας είπα. Με απειλές ελέγχου του ΣΔΟΕ. Τώρα, εάν γίνεται και απόπειρα εξαγοράς, αυτό για να αποδειχθεί πρέπει γίνει καταγγελία».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρεται και στο θέμα της ρευστότητας που θα δώσουν οι τράπεζες, σημειώνοντας: «Οι τράπεζες προς το παρόν δίνουν ρευστότητα μόνο στα χρεωμένα κυβερνητικά κόμματα. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ χρωστάνε 250 δισ. Με ποιο δικαίωμα γίνεται κούρεμα, ενώ την ίδια ώρα οι τράπεζες ζητάνε και την τελευταία δεκάρα από τους φτωχούς Έλληνες; Πήραν λεφτά από την ανακεφαλαιοποίηση για να στηρίξουν τους Έλληνες ολιγάρχες. Αυτά θα τελειώσουν με τη νέα κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος θεωρεί βέβαιο ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «σε απόλυτη σύγχυση, σε διάλυση».

Σχολιάζοντας τα ποσοστά που καταγράφουν οι ΑΝΕΛ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Καμμένος δηλώνει: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι μια πατριωτική φωνή, που ενώνει το λαό. Είμαστε η εγγύηση για μια νέα κυβέρνηση, που θα τελειώσει με τα Μνημόνια και ταυτόχρονα θα προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα. Φέρνουμε κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή, μια καθαρή σχέση με τους πολίτες. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά στις εκλογές».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «υπάρχει προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας θέτει: την κατάργηση του Μνημονίου, το κούρεμα του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους, τη μείωση των φόρων, την κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο 2, την προάσπιση των εθνικών θεμάτων, στο Σκοπιανό, στο Αιγαίο και στην Κύπρο και την προάσπιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας» υπογραμμίζει. (tanea)

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

Αδιανόητο: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει βιασμό, την έδιωξαν και κατέληξε... ξυλοκοπημένη και... κατηγορούμενη

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων