Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το αντιμνημονιακό μέτωπο απέθανε. Ζήτω το αντισυστημικό μέτωπο.

Φίλοι μας, η κατάστασή μας αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

1)
Υπάρχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, για το οποίο εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε το
κόμμα εκείνο που πιστεύουμε ότι θα διαχειριστεί το θέμα, σύμφωνα με τη θέση που πρεσβεύει ο καθένας μας.

2) Έχουμε ένα ενιαίο (και όχι εθνικό) νόμισμα, μαζί με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, για το οποίο και πάλι εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αντίστοιχα κόμματα που προτείνουν μέσα ή έξω από το ευρώ, ανάλογα με τα πιστεύω μας.

3) Υπάρχουν απειλές από Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία, για τις οποίες επίσης εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουν τίποτα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε το κόμμα εκείνο που πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσει την ειρήνη και θα προασπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα.

4) Πρέπει να γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, έτσι όπως ήμασταν, πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Όμως οι αλλαγές που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή από το σύστημα, επιβάλλονται μονόπλευρα σε βάρος μόνο ημών των απλών πολιτών και όχι και σε βάρος της (βασικά υπεύθυνης) πολιτικοοικονομικής συστημικής ολιγαρχίας.

Εδώ φυσικά, όχι μόνο μπορούμε, αλλά έχουμε δικαίωμα και καθήκον να επέμβουμε με κάθε τρόπο και όχι μόνο ψηφίζοντας απλά κάποιο κόμμα από το πολιτικό σύστημα. Εδώ η κοινωνική βάση πρέπει να επέμβει, αν δεν θέλει να συνεχίσει να παραμένει στο περιθώριο, από το οποίο μόνο ζημιωμένη θα βγει. Δεν πρέπει να πληρώσουν μόνο οι απλοί άνθρωποι την κρίση, αλλά η υπεύθυνη ολιγαρχία. Το αντιμνημονιακό κομματικό μέτωπο δεν κατάφερε να επιτύχει τίποτα, ούτε είχε πειστικές εναλλακτικές λύσεις  και στην ουσία διαλύθηκε. 
Τώρα, πρέπει να ενωθούν σε ένα μέτωπο, όλες οι αντισυστημικές κινήσεις και απλοί πολίτες, πάνω στο κοινό αίτημα να γίνουν αλλαγές, όχι μόνο προς την πλευρά των πολιτών, αλλά και προς την πλευρά του ολιγαρχικού συστήματος. Εδώ πρέπει να επικεντρωθούμε, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον. Και το μπορούμε, φτάνει να το συνειδητοποιήσουμε.
Το αντιμνημονιακό μέτωπο απέθανε. Ζήτω το αντισυστημικό μέτωπο. http://hassapis-peter.blogspot.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης εισάγονται τον τελευταίο καιρό από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μέσω των Τελωνείων. Αυτές οι ποσότητες από ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης,

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Έξι εκατομμυρίων ετών τα «ανθρώπινα» ίχνη στην Κρήτη;

Αρχαιότερο κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι πρότινος φαίνεται να είναι το πιο παλιό, καταγεγραμμένο ανθρωπόμορφο αποτύπωμα.

Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 4,5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο

Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς πριν 1.000 χρόνια και περίπου 4,5 αιώνες νωρίτερα από ό,τι την ανακάλυψε ο Κολόμβος.

Τι να κάνετε εάν η γάτα σας νιαουρίζει τη νύχτα

Η γάτα σας νιαουρίζει και σας αφήνει άυπνους όλη τη νύχτα; Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης γάτας το έχει ήδη βιώσει αυτό στο παρελθόν. Τι να κάνουμε αν κάθε βράδυ η γάτα μας δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε;

Τυρί φέτα – Προβληματισμός για τα κρούσματα νοθείας

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται το πλέον εμβληματικό ελληνικό προϊόν, η φέτα. Τα κρούσματα νοθείας που «είδαν το φως της δημοσιότητας» τους τελευταίους μήνες με διακίνηση προϊόντων –

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.

Με τη σάτιρα τα βάζει το ΕΣΡ...

Μετά το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», για εκπομπή του 2016 που αφορούσε τον Σόιμπλε το Ραδιοτηλεοπτικό έβαλε στο στόχαστρο την «Ελληνοφρένεια».....