Γιατί πρέπει να σταματήσετε να φοβάστε τη μοναξια

Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται ότι η μοναξιά μπορεί να είναι μια επιλογή επειδή πιστεύουν ότι αν δεν έχουν φίλους ή σύντροφο είναι αποτυχημένοι, κάτι για το οποίο έχουν πειστεί από τότε που ήταν νέοι.

Η μοναξιά δεν έχει καλή φήμη. Γι ‘αυτό είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να τερματίσουν ορισμένους τύπους σχέσεων, ακόμα και αν είναι πολύ τοξικές.

Υπάρχει κάτι που δεν το συνειδητοποιείτε, ωστόσο, και είναι ότι χάνετε πολύτιμο χρόνο. Ο χρόνος που θα μπορούσατε να ξοδέψετε με τον εαυτό σας, να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα και να περνάτε καλά.

Γιατί επιτρέπετε σε κάποιον άλλον να σας χειραγωγήσει; Γιατί το δυσκολεύετε μέχρι να εξαντληθείτε από την ταπείνωση και την κακοποίηση;

Σκεφτείτε αν θέλετε ή όχι να περάσετε τις υπόλοιπες μέρες σας έτσι, ακίνητες, χωρίς να λάβετε μια απόφαση που θα σας απαλλάξει από το φόβο του να είστε μόνες σας.

Ναι, είναι αλήθεια. Ο φόβος του να είστε μόνοι είναι ένας φόβος που μαθαίνετε. Σκεφτείτε: εάν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο βρισκόταν σε μια παρόμοια με τη δική σας κατάσταση, θα του λέγατε σίγουρα να ξεφύγει από αυτή.

Θα ήσασταν σαφείς για το τι πρέπει να κάνουν.

Όταν όμως είναι η δική σας κατάσταση, η απάντηση αρχίζει να αλλάζει.

Είναι καλύτερο να είστε μόνοι παρά με το λάθος άτομο, επειδή είναι καλύτερο να επιλέξετε την ευτυχία από τον πόνο και να έχετε γύρω σας ανθρώπους που σας προσφέρουν κάτι και όχι σας παίρνουν κάτι.

Μπορείτε να επιλέξετε, γι ‘αυτό βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε μια σωστή απόφαση. Η ευτυχία σας έχει σημασία και δεν έχετε χρόνο να χάνετε τον εαυτό σας με τη θλίψη, τις οδυνηρές εμπειρίες και τους ανθρώπους που σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα. Μην καθυστερείτε. Είναι καλύτερο να είστε μόνοι παρά με το λάθος άτομο. www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων