Χακάρισμα εφαρμογών στάθμευσης και «διαρροή» προσωπικών δεδομένων...

Χάκερ έκλεψαν δεδομένα πελατών από τον μεγαλύτερο διαχειριστή εφαρμογών στάθμευσης στην Ευρώπη. Ο ιδιοκτήτης των ..RingGo και ParkMobile ανέφερε πως δεδομένα που περιλαμβάνουν στοιχεία των αριθμών πιστωτικών καρτών εκλάπησαν μετά από κυβερνοεπίθεση...


Ο μεγαλύτερος πάροχος εφαρμογών στάθμευσης στην Ευρώπη έχει προσφύγει τώρα στις ρυθμιστικές αρχές πληροφοριών στην Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο όμιλος EasyPark, ιδιοκτήτης των εφαρμογών RingGo και ParkMobile, είπε πως τα ονόματα πελατών, οι αριθμοί τηλεφώνου, οι διευθύνσεις κατοικίας, οι διευθύνσεις email και στοιχεία των πιστωτικών καρτών έιχαν παραβιαστεί μετά από κυβερνοεπίθεση.

Η εταιρεία δεν ανέφερε πόσοι από τους χρήστες της είχαν επηρεαστεί, πέρα από την εμπλοκή 950 χρηστών RingGo στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εφαρμογές EasyPark, ParkMobile, RingGo και Park-line λειτουργούν σε περισσότερες από 4.000 πόλεις σε 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, Η Νέα Ζηλανδία και τα περισσότερα κράτη της Δυτικής Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Η εταιρεία ξεκαθάρισε πως η ParkMobile στις ΗΠΑ δεν έχει επηρεαστεί. Οι χρήστες στις ΗΠΑ υπολογίζοντας στα 50 εκατομμύρια. 

Ο όμιλος EasyPark είπε ότι ανακάλυψε την παραβίαση στις 10 Δεκεμβρίου και άρχισε να ενημερώνει όλους τους πελάτες που επηρεάστηκαν λίγες ημέρες αργότερα.