Οινοποιία Τσάνταλη: Σκωτσέζικο ντουζ για τη σωτηρία της εταιρείας...

Σύμφωνα με τους εργαζομένους δεν είναι βέβαιη ούτε η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, ενώ η οινοποιία οφείλει σε κάποιους εξ αυτών μισθούς έως και 12 μηνών.

Με «σκωτσέζικο ντουζ» μπορούν να παραλληλιστούν οι εξελίξεις σχετικά με τη σωτηρία της οινοποιίας Τσάνταλη. Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μισθωθεί αμπελώνες της οινοποιίας Τσάνταλη από τους Ελληνοσουηδούς επιχειρηματίες αδελφούς Γεωργιάδη, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν διασώσει την οινοποιία Μπουτάρη μέσω της Sterner Stenhus και η προοπτική αυτή γεννά νέες ελπίδες στους εργαζόμενους του Τσάνταλη για πιθανό deal εξαγοράς.

Στον αντίποδα, ωστόσο, στη νέα τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, Γιάννη Νιβορλή, δεν επιβεβαίωσε ούτε την παραπάνω προοπτική ούτε έδωσε σαφή πρόταση-χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών της εταιρείας προς τους εργαζομένους της.

Χωρίς μισθούς και νέα παραγωγή

Σύμφωνα με τους εργαζομένους δεν είναι βέβαιη ούτε η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, ενώ η οινοποιία οφείλει σε κάποιους εξ αυτών μισθούς έως και 12 μηνών και φέτος για πρώτη φορά η εταιρεία δεν έκανε καν τρύγο, ήτοι δεν υπάρχει νέα παραγωγή ούτε κρασιού ούτε τσίπουρου.

Στη χρήση 2021, σύμφωνα με τον ισολογισμό που ανάρτησε η εταιρεία στο ΓΕΜΗ στα τέλη του φετινού Αυγούστου, ο κύκλος εργασιών είχε ανέλθει σε 24,261 εκατ. ευρώ, με προ φόρων ζημίες 2,195 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,693 εκατ. ευρώ το 2020, δάνεια 33,280 εκατ. ευρώ 

Βάσω Βεγίρη

www.naftemporiki.gr/business/1545926/oinopoiia-tsantali-skotseziko-ntoyz-gia-ti-sotiria-tis-etaireias/