Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 2 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού λάδι
- 1 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 3- 4 πορτοκάλια
- 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.Βήμα 2Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.Βήμα 3Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιγενοποιηθούν, περίπου 5 λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα και με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε αργά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μην αναμειγνύετε υπερβολικά.Βήμα 4Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50- 60 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.Βήμα 5Εάν η κορυφή ροδίσει γρήγορα κατά το ψήσιμο, καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο.Βήμα 6Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και απολαύστε.