Χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

  • 650 γρ. χοιρινό κότσι
  • 600 γρ. πατάτες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
    Βήμα 2
    Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες. Κόψτε σε κομμάτια και αφήστε τες σε κρύο νερό μέχρι να προετοιμάσετε κότσι.
    Βήμα 3
    Τοποθετήστε το κότσι σε ένα ταψί.
    Βήμα 4
    Σουρώστε τις πατάτες, στεγνώστε τις με μια πετσέτα και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ. Πασπαλίςτε με λάδι, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο και ανακατέψτε.
    Βήμα 5
    Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί με το κότσι, προσθέστε το κρασί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για τα πρώτα 20 λεπτά στους 150 βαθμούς.
    Βήμα 6
    Βγάλτε το κότσι, από το φούρνο και περιχύστε με τους χυμούς του. Ανεβάστε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.