Παγωτό λεμόνι

  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο λεμόνι (το ξύσμα και τον χυμό)

Βάζουμε το ζαχαρούχο στο ψυγείο, τουλάχιστον για 6 ώρες. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να έχουμε παχιά σαντιγί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το παγωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για να μη χάσει τον όγκο της η σαντιγί. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο για παγωτό με καπάκι. Το παγώνουμε και το καταναλώνουμε μετά από 12 ώρες, τουλάχιστον.

www.efsyn.gr