- 500 γραμμ. κεράσια
- 250 γραμμ. αλεύρι
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- ξύσμα ενός λεμονιού
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Βγάζουμε τα κουκούτσια από το κεράσια. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα. Κλείνουμε το μίξερ. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε σαν βροχή στο μείγμα, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ και βάζουμε το μείγμα. Ρίχνουμε τα μισά κεράσια να βυθιστούν και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα κεράσια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Οταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
www.efsyn.gr