Κιμαδόπιτα


 

500 γραμμ. φύλλο κρούστας

700 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

4-5 κουταλιές λάδι

2 κρεμμύδια

1 πράσο

1 καρότο τριμμένο

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

200 γραμμ. φέτα

2 αυγά

1/2 ματσάκι μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

λάδι για τα φύλλα

 

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει και ρίχνουμε το καρότο. Σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο νερό, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βράζουμε για 4-5 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα αυγά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας ένα ένα με πινέλο. Απλώνουμε τη γέμιση, γυρίζουμε επάνω της τα φύλλα που εξέχουν. Στρώνουμε λαδώνοντας και τα υπόλοιπα φύλλα. Στρίβουμε τις άκρες γύρω γύρω, ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

www.efsyn.gr