Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας

1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 φύλλα δάφνη
1/3 φλιτζανιού λάδι
αλάτι, πιπέρι

 

Σε πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας κομμένο μερίδες. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να ροδίσει. Προς το τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και το σκόρδο κομμένο φετάκια. Τα αφήνουμε να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να κρατήσουμε τα αρώματά του. Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε ζεστό νερό να καλύπτει το κρέας και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 2 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο τέλος ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσέχουμε να μην κολλήσει το φαγητό, και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά για να δέσει λίγο η σάλτσα.

www.efsyn.gr