Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ –ΣΑΠΟΥΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ-ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Τα εξευγενισμένα ελαιόλαδα που πωλούνται κυρίως στα σούπερ μάρκετ είναι κατάλληλα μόνο για παρασκευή σαπουνιού και είναι εντελώς ακατάλληλα για κατανάλωση από ανθρώπους.

Όλα τα σκάρτα ελαιόλαδα συγκεντρώνονται από τις ελαιουργίες και επεξεργάζονται.

Η επεξεργασία που γίνεται είναι η εξής:

-Φιλτράρισμα για να καθαριστούν τα ξένα σώματα.

-Επεξεργασία με καυστική σόδα !!! για τελικό καθαρισμό.

-Αποχρωματισμός με γη διατόμων ή ενεργό άνθρακα για να ξεμαυρίσουν !!!

-Θέρμανση σε θερμοκρασία 180 βαθμών Κελσίου !!! απουσία αέρα για να φύγει η άσχημη μυρωδιά.

-Στη συνέχεια χρωματίζονται με πράσινο χρώμα και εμφιαλώνονται για να πουληθούν προς κατανάλωση από ανθρώπους.

Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις καταλαβαίνει ότι αυτό το ελαιόλαδο που καλείται ‘εξευγενισμένο’ ελαιόλαδο είναι μια νεκρή τροφή ακατάλληλη για ανθρώπους. Η μόνη χρήση του είναι προς παρασκευή σαπουνιού.

Όταν βλέπουμε σε κάποιο σούπερ μάρκετ ελαιόλαδο που αναφέρει ότι αποτελείται από εξευγενισμένα και παρθένα ελαιόλαδα το αφήνουμε στο ράφι.

Αγοράζουμε μόνο παρθένο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τα σούπερ μάρκετ, ελαιοπαραγωγούς που τους γνωρίζουμε προσωπικά για να μη φάμε νοθευμένο ελαιόλαδο, ή απευθείας από ελαιοτριβείο τη περίοδο της ελαιοπαραγωγής.

ΣΑΠΟΥΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Σας παραθέτω τη συνταγή παρασκευής σαπουνιού από ελαιόλαδο δια της ψυχράς οδού που είχατε αναρτήσει παλιότερα.

Υλικά :
Να θυμόμαστε την αναλογία 1,3,6.
1 κιλό καυστική σόδα.Την αγοράζουμε από μαγαζί με χημικά είδη και στοιχίζει γύρω στο 1.5 ευρώ το κιλό. ΠΡΟΣΟΧΗ:Δεν χρησιμοποιούμε καυστική ποτάσσα.
3 κιλά νερό βρύσης.
6 κιλά ελαιόλαδο (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα ή πολυκαιρισμένο ελαιόλαδο αφού τα περάσουμε από ένα τουλουπάνι ώστε να καθαρίσουμε τα στερεά κατάλοιπα που υπάρχουν.

Δύο πλαστικές λεκάνες ή δοχεία από χρώματα χωρητικότητας 5 και 15 λίτρων.
Μια ξύλινη ή ανοξείδωτη κουτάλα.
Πλαστικά γάντια.
Ένα ξύλινο πλαίσιο διαστάσεων 50x40x20 εκατοστά (θα χρησιμοποιηθεί για καλούπι)
Ένα μεγάλο μαχαίρι για να κόψουμε το σαπούνι.
Mία παλιά εφημερίδα.

Παρασκευή:
Η όλη διαδικασία γίνεται σε ανοικτό χώρο π.χ. σε μία ταράτσα.
Στρώνουμε μερικά φύλλα από την εφημερίδα και πάνω στην εφημερίδα τοποθετούμε το ξύλινο πλαίσιο.
Παίρνουμε το μικρό δοχείο των πέντε λίτρων και ρίχνουμε τα τρία κιλά νερό.
Στη συνέχεια διαλύουμε στο νερό ένα κιλό καυστική σόδα με την κουτάλα και με αυτό τον τρόπο ετοιμάζουμε το διάλυμά μας. Το δοχείο θερμαίνεται μόνο του.. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη καυστική σόδα να μην μπει στο μάτι μας και να φοράμε τα πλαστικά γάντια γιατί διαφορετικά θα κάψουμε τα χέρια μας αν έρθει σε επαφή με το δέρμα.
Στο άλλο δοχείο των 15 λίτρων ζυγίζουμε έξι κιλά ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το διάλυμα νερού σόδας στο δοχείο με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε γρήγορα με την κουτάλα. Αρχίζει ο σχηματισμός σαπουνιού και στη συνέχεια πήζει το ελαιόλαδο.Αναλόγως τα ελαιόλαδα που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να περιμένουμε μερικές ώρες πριν αρχίσει να πήζει το σαπούνι.
Μετά ρίχνουμε στο καλούπι το σαπούνι.
Μετά από πέντε ώρες περίπου κόβουμε με το μαχαίρι το σαπούνι για πρώτη φορά και την επομένη μέρα αφαιρούμε το καλούπι και κόβουμε με το μαχαίρι τις πλάκες του σαπουνιού.

Παρατηρήσεις:
Το σαπούνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, αλλά καλό θα ήταν να το αφήναμε σε ανοιχτό χώρο ένα με δύο μήνες για να ωριμάσει.
Από το ξύλινο πλαίσιο θα δούμε να φεύγουν κάποια απόνερα. (Είναι απολύτως φυσιολογικό).
Με αυτή τη συνταγή παράγονται περίπου οχτώ κιλά σαπούνι.
Αυτό το σαπούνι είναι ιδανικό για να καθαρίζει τους λεκέδες από τα ρούχα και να πλενόμαστε καθημερινά.
Σε περίπτωση που το δέρμα έχει συγκάματα είναι ιδανικό. Αντιθέτως αν πλυθούμε με τα συνηθισμένα μοσχοσάπουνα του εμπορίου η περιοχή που έχει συγκαεί τσούζει περισσότερο.

Μετά από προσωπικές δοκιμές θέλω να προσθέσω ότι το σαπούνι της ψυχράς οδού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλυντήριο ρούχων ως εξής:

Το τρίβουμε σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε νερό με αναλογία 1 κιλό σαπούνι σε 4 κιλά νερό. Το αφήνουμε μερικές μέρες και βλέπουμε ότι γίνεται ένας ζελές. Βάζουμε στο πλυντήριο ρούχων μέσα στο κάδο του πλυντηρίου δύο τρεις κουταλιές της σούπας ζελέ σαπουνιού και πλένουμε τα ρούχα μας. Τα ρούχα μοσχομυρίζουν.

Με αυτό τον τρόπο δεν μένουν υπολλείματα σαπουνιού στα ρούχα. Αν τρίβαμε το σαπούνι και το βάζαμε στο πλυντήριο, θα έμεναν κομματάκια αδιάλυτου σαπουνιού στα ρούχα. Αυτό το σαπούνι είναι ιδανικό για πλύσιμο μωρουδιακών ρούχων.

ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ

Ένας φίλος χημικός μου πρότεινε σε κάθε πλύση στο πλυντήριο ρούχων να προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα για αποσκληρυντικό. Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε αποσκληρυντικό πλυντηρίου. Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύ καλό και φτηνό αποσκληρυντικό.

Την αγοράζουμε από την οδό Γερανίου 13 στην Αθήνα κοντά στην Ομόνοια , στο Πειραιά στην οδό Γούναρη στα χημικά Καλογερόπουλος ή γενικά από μαγαζιά που πουλάνε χημικά είδη. Ενδεικτικά ένα σακί των 25 κιλών  στοιχίζει περίπου 15-20 ευρώ.

Φροντίζουμε για την αυτάρκειά μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. http://olympia.gr/2014/08/26/%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BA/#more-410103

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη