4 Αυγούστου 2014

Σε τι ηλικία ξεκινούν σεξουαλικές επαφές οι Έλληνες

Μελέτη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων
Αγία Σοφία αποκάλυψε ότι το 20% των εφήβων έως 16 ετών έχει ήδη ξεκινήσει τη σεξουαλική του ζωή!
Αναλυτικότερα μελέτη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία έδειξε πως όλο και πιο νωρίς μαθαίνουν τον έρωτα τα ελληνόπουλα.
Σύμφωνα με την έρευνα της Μονάδας, σε δείγμα 529 εφήβων της Αττικής, το 20% μέχρι τα 16 χρόνια έχει ξεκινήσει την σεξουαλική ζωή τους. Μάλιστα το 44,3% ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών , το 33% στα 15 ενώ το ποσοστό είναι μικρότερο στα 16 (2,3%) έναντι των 12 και 13 ετών (5,7% και 10,2% αντίστοιχα)!
Σύμφωνα με την κυρία Τζένη Σουμάκη Παιδοψυχίατρο, Επιστημονικά Υπεύθυνη Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί και τον Έφηβο Σπ. Δοξιάδης, "το σώμα στην εφηβεία μέσω μιας σειράς βιολογικών και ψυχολογικών μηχανισμών υφίσταται διαφοροποιήσεις. Έτσι προκύπτουν τα χαρακτηριστικά του φύλου που διαμορφώνουν την εικόνα του.Το σώμα λοιπόν στην εφηβεία γίνεται θέατρο εκτόνωσης διεγέρσεων και συναισθημάτων μέσα από την κίνηση, τη δράση, το χορό. Απ' την άλλη οι έντονες σωματικές αισθήσεις (κολύμπι, χορός, φλερτ) και η εικόνα σώματος που "στολίζεται" με τα καλοκαιρινά φετίχ, συντελούν επίσης στη συνθήκη αφύπνισης της εφηβικής σεξουαλικότητας." http://www.parapolitika.gr