Περιμένουν απλώς την κατάρρευση;

Σε μια χώρα που πορεύεται εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια ξυλάρμενη στην καταιγίδα, χωρίς κυβερνητικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, χωρίς αναπτυξιακά μέτρα που να επιτρέπουν να υπάρξει στοιχειώδης ελπίδα για το αύριο, σε μια χώρα που η ανεργία τραβάει την ανηφόρα, τα λουκέτα πληθαίνουν και τα κυβερνητικά στελέχη κυριολεκτικά... σφυρίζουν, δεν ήταν δυνατόν να παραμείνουν αλώβητα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα αποκαλυπτικά για την ευρύτερη κρίση στοιχεία είναι και σ' αυτήν την περίπτωση
αμείλικτα: τα έσοδα των Ταμείων καταρρέουν, καθώς πλέον αγγίζουν τα 11 δισ. ευρώ, με τη «μαύρη τρύπα» μήνα με το μήνα να διευρύνεται, καθώς έρχονται νέες οφειλές να προστεθούν στις προηγούμενες. Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιούλιο έχασαν τη ρύθμιση στην οποία είχαν υπαχθεί 780 οφειλέτες, «προσθέτοντας» στις ανείσπρακτες οφειλές ακόμη 59,8 εκατομμύρια.
Πολύ πιο σημαντικό και αποκαλυπτικότερο για το μέγεθος της κρίσης είναι το γεγονός ότι πλέον οι οφειλέτες δεν φαίνεται να «τρομάζουν» ούτε από τις κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, καθώς όλο και περισσότεροι από αυτούς που χρωστούν αδυνατούν να πληρώσουν. Στην περίπτωσή τους δηλαδή -κυριολεκτικά- ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.
Αυτή τη στιγμή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Οφειλετών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών βρίσκονται «υπό παρακολούθηση» 211.451 οφειλέτες, από τους οποίους έχουν «μπει» σε ρύθμιση, χωρίς να την τηρούν όλοι, μόνον 16.084, δηλαδή μόλις το 7,6%!
Δηλαδή, από τα δισεκατομμύρια των οφειλομένων στα ασφαλιστικά ταμεία κάποιο μικρό έστω «φως» φαίνεται στο βάθος του... τούνελ μόνο για 586,6 εκατ. ευρώ!
Ολα αυτά καταδεικνύουν ότι η ανάγκη να υπάρξουν αποδοτικές ρυθμίσεις, που θα λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας, είναι προφανής.
Αλλά ακόμη μία φορά οι ουσιαστικές λύσεις καθυστερούν ή δεν λαμβάνονται, επειδή το πολιτικό προσωπικό, που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, μπορεί να χειρίζεται μόνο περιορισμένης χρήσης επικοινωνιακά τρικάκια.
Πηγή: enet.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων