Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ «ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ;

Με οτιδήποτε μπορεί να πλήξει το Μεσολόγγι φαίνεται να συμφωνεί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος τελευταία τάχθηκε υπέρ της διαίρεσης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την οποια υποστήριξε λίγο αργότερα και ο Μάριος Σαλμάς.

Με το πρόσχημα ότι σέβεται απολύτως της αποφάσεις της ηγεσίας της Εκκλησίας ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Λιβανός, έγινε υπέρμαχος του αιτήματος του Δήμου Αγρινίου για διαίρεση της Μητρόπολης ώστε να δημιουργηθεί μία ακόμη με έδρα το Αγρίνιο. Τα ίδια βήματα ακολούθησε και ο Μάριος Σαλμάς και μάλιστα με επίσημη επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο. Ωστόσο δεν είναι μόνο το Αγρίνιο και οι δύο βουλευτές που θέλουν κάτι τέτοιο, αλλά το υποστηρίζουν και παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και εκκλησιαστικοί παράγοντες της Αιτ/νίας.

Από όλα αυτά φαίνεται ότι το Μεσολόγγι δεν έχει υποστηρικτές πλην των ντόπιων φορέων και συλλόγων, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι για όλους τους βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα, η μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων είναι το Αγρίνιο. Όμως από κει και πέρα υπάρχουν και άλλα θέματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις ψήφους, αλλά και με την επιθυμία και προσπάθεια μιας κοινωνίας που παλεύει να διατηρήσει ορισμένες ιστορικές της αρχές, καθώς η Μητρόπολη με την σημερινή της μορφή υφίσταται από το 1922. Μάλιστα το 1899 προσαρτήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Ναυπακτία, η οποία αποσπάστηκε και πάλι το 1909. Συνεπώς υφίσταται από πολύ νωρίτερα.

Και ενώ οι πληροφορίες μέσω των εκκλησιαστικών sites έλεγαν ότι τελικά δεν θα προχωρήσει η διχοτόμηση, όσο πλησιάζει ο καιρός της εκλογής του νέου Μητροπολίτη που αναμένεται τον Οκτώβριο που θα γίνουν οι διαδικασίες στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αναζωπυρώνονται και πάλι οι προσπάθειες, από την πλευρά του Αγρινίου.

Τόσο η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος όσο και οι περισσότεροι σύλλογοι και φορείς του Μεσολογγίου έχουν εκφράσει τις αντιδράσεις τους σχετικά με την διχοτόμηση με επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και προς κάθε άλλο αρμόδιο. Οι λόγοι έχουν αποτυπωθεί και εξηγηθεί σαφέστατα και έχουν φθάσει μέσω επιστολών ακόμα και στο Πρωθυπουργικό γραφείο. Συνεπώς εκτός από την εκκλησία πρέπει και η Πολιτεία να δει το θέμα με σοβαρότητα και να αναλογιστεί τι χρωστάει στο Μεσολόγγι…

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

www.aixmi-news.gr/mesologi/mesologgi/item/128275-i-mitropoli-poulietai-gia-tis-psifous