Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Δοκιμάστε να φτιάξετε πίτα με ανθότυρο και λαχανικά

Υλικά συνταγής

Για το φύλλο:

50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
5 γρ. Μαγιά Νωπή
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
νερό

Για τη γέμιση:

150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
½ κιλό πράσα ψιλοκομμένα
250 γρ. μανιτάρια λευκά
200 γρ. φρέσκα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο
250 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
3 αυγά

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα 2.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το πράσο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τις πατάτες. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθούν τα υγρά προσθέτετε το δυόσμο, τα τυριά και τα 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα.

Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το 2ο φύλλο. Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ. σούπας νερό και αλείφετε την πίτα. Τρυπάτε το φύλλο με πιρούνι και ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.

Μια συνταγή από την «Γιώτης».