14 Απριλίου 2016

Ο Παρθενώνας της Ιαπωνίας και άλλα «ξενιτεμένα» μνημεία

Όσοι θα ήθελαν να επισκεφθούν όλα τα μεγάλα «αξιοθέατα» του κόσμου, αρχαιολογικά μνημεία, τοπόσημα κλπ, μπορούν να το κάνουν- αν και σε μικρότερη κλίμακα- επισκεπτόμενοι το περίφημο Tobu
World Square της Ιαπωνίας.
Το Μουσείο των Μνημείων αποτελείται από 120 μικρογραφίες μνημείων από όλο τον κόσμο, όπως τον Παρθενώνα, το Κολοσσαίο, το Σινικό Τείχος, τον καθεδρικό ναό Sagrafa Familia της Βαρκελώνης, τον Big Ben, ακόμα και τους Δίδυμους Πύργους.
Το πάρκο χωρίζεται σε πέντε γεωγραφικές περιοχές- Αίγυπτος, Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και Ασία- και περιλαμβάνει ρέπλικες μνημείων από 21 χώρες. Από τα μνημεία αυτά τα 45 είναι Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της Unesco.
Μεταξύ των «εκθεμάτων» είναι και 140.000 «άνθρωποι»- ύψους περίπου 8 εκατοστών ο καθένας, που συμμετέχουν στα εκθέματα.
Η κατασκευή του πάρκου χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί, κόστισε περίπου 113 εκατ. ευρώ και άνοιξε τις πύλες του το 1993.
Τις μικρογραφίες των μνημείων και των αξιοθέατων φτιάχνει η εταιρεία Toho Eizo Bijutsu, ιαπωνική εταιρεία παραγωγής που είχε φτιάξει και τα σκηνικά της ταινίας Godzilla.
Το Tobu World Square βρίσκεται μέσα στα ειδυλλιακά βουνά της περιοχής Nikko, σε απόσταση περίπου δύο ωρών από το Τόκιο.
worldpark1 worldpark2 worldpark3 worldpark4 worldpark5 worldpark6 worldpark7 worldpark8 worldpark9 worldpark10 worldpark11 worldpark12 worldpark13 worldpark14 worldpark15
http://www.newsbeast.gr