Κρέπες σοκολάτας

Ο πιο υπέροχος πύργος που θα συναντήσετε ποτέ, φτιάχνεται με Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ και σάλτσα σοκολάτας και σας προκαλεί να τον
“κατακτήσετε” και να τον εξαφανίσετε στη στιγμή!

Υλικά

1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
450ml γάλα πλήρες
2 κουτ. σούπας Κακάο , κοσκινισμένο
3 αβγά
λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
250γρ. Κουβερτούρα , ψιλοκομμένη
250ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. σούπας ουίσκι
Για τη διακόσμηση
κόκκινα φρούτα της επιλογής σας

Διαδικασία
Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα της σοκολάτας: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα σε ένα μπολ και βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση. Τη ρίχνετε όπως είναι καυτή πάνω στην Κουβερτούρα και ανακατεύετε με σύρμα να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Τέλος ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι. Την αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρή.

Ετοιμάζετε τις Κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους προσθέτοντας και το κοσκινισμένο Κακάο και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε μισό φλιτζανάκι Μίγμα για Κρέπες κάθε φορά στο καυτό τηγάνι δημιουργώντας 5-6 μικρούς δίσκους, ανάλογα το σκεύος σας. Αφού ψηθούν οι κρέπες από τη μία πλευρά, γυρίζετε με σπάτουλα να ψηθούν κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε στήνετε τους πύργους ως εξής: Μέσα σε ένα πιάτο τοποθετείτε μικρή ποσότητα σάλτσας σοκολάτας και πάνω της ακουμπάτε την πρώτη κρεπούλα. Απλώνετε λίγη σάλτσα σοκολάτας, σκεπάζετε με δεύτερη κρέπα και συνεχίζετε μέχρι να κάνετε ένα πύργο με 5 ή 6 κρέπες συνολικά. Τελειώνετε με σάλτσα σοκολάτας και κόκκινα φρούτα της επιλογής σας. Σερβίρετε αμέσως!
 tro-ma-ktiko.gr