"Aμφισβητείς την πολιτική μας; Είσαι ψεκασμένος"...

Βλέπω ότι στήνεται από την κυβέρνηση ένα επικοινωνιακό αφήγημα που ουσιαστικά λέει ότι αν μας ασκήσεις κριτική για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, τότε ανήκεις στους ψεκασμένους και στους αρνητές το ιού. Χαρακτηριστικό δείγμα οι δύο...

ανακοινώσεις της ΝΔ τις προηγούμενες δύο μέρες, με τις οποίες αρχικά καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν υπέρ της μάσκας και στη συνέχεια το πάει ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι η αντιπολίτευση "φλερτάτει με τις κηραλοιφές". Καθώς δεν έχω διαπιστώσει να υπάρχει κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ5) που να έχει εκφράσει θέση κατά της μάσκας, είναι εύκολο να συμπεράνω ότι η επικοινωνιακή στρατηγική είναι "αμφισβητείς την πολιτική μας; Είσαι ψεκασμένος".
Ο άλλος πόλος της επικοινωνιακής τακτικής είναι ο "Κυριάκος που δίνει πάντα τη λύση". Αυτό το "με εντολή Μητσοτάκη" θα το δούμε πολλές φορές στο προσεχές διάστημα. Αλλά το έχουμε ξαναπεί. Το ότι για τα αυτονόητα χρειάζεται "εντολή Μητσοτάκη" δεν είναι απόδειξη ορθής λειτουργίας του κράτους. Το ακριβώς αντίθετο. Δεν χρειάζεται "εντολή" ή "εξαγγελία" Μητσοτάκη για το ότι το εμβόλιο- όταν έρθει- θα είναι δωρεάν για όλους. Αυτό θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Δεν χρειάζεται εντολή Μητσοτάκη για τη διανομή δωρεάν μασκών σε καθηγητές και μαθητές. Αυτό θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο.
Έπειτα είναι εύλογα τα ερωτήματα για το πώς προετοιμάστηκε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων. Να φανταστώ ότι έγινε σύσκεψη παρουσία όλων των αρμοδίων και εκεί ρωτήθηκαν οι ειδικοί, οι οποίοι απάντησαν ότι δύο είναι οι απαραίτητες αποφάσεις: Αποστάσεις και μάσκες. Και τι αποφάσισε η κυβέρνηση; Τμήματα των 25 παιδιών και μάσκες. Αλλά το αν θα διατεθούν από την πολιτεία δεν συζητήθηκε καν; Και όταν άρχισε το θέμα να παίζει στα κοινωνικά δίκτυα και αφού προηγουμένως όλη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μαζί με τους παπαγάλους του "έλα μωρή μαδουραία που δεν έχεις να δώσεις 5 ευρώ για το παιδί σου" μιλούσαν για το κόστος που πρέπει να το αναλάβουν οι γονείς, βγήκε ο Μητσοτάκης και έδωσε εντολή να δοθούν δωρεάν οι μάσκες; Και αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως πρότυπο λειτουργίας μιας κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Η απάντηση της κυβέρνησης είναι "ναι, πρέπει να το αντιμετωπίζεις ως πρότυπο, γιατί αλλιώς είσαι ψεκασμένος".

Δημητρης Σουλτας (FB)   www.nonews-news.com/2020/08/a_22.html#more