Εμβόλιο: Πώς οι Ρώσοι θα καθαρίσουν τον πλανήτη από τον κορονοϊό - Το σποτ με το Sputnik

Μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού, οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει και την προώθησή του, δημιουργώντας διαφήμιση, όπου το «Sputnik V θα καθαρίσει τον πλανήτη από τον ιό».
Το βίντεο που έφτιαξε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων έχει διάρκεια 38 δευτεροόλεπτα και παρουσιάζει το εμβόλιο σαν
δορυφόρο (θυμίζοντας το Sputnik 1, τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο στην ιστορία που μπήκε σε τροχιά το 1957 από τη Σοβιετική Ένωση) να «εξαφανίζει» από τον πλανήτη μας τη COVID-19.

Ξεκίνησε η παραγωγή

Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά της COVID-19, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Υγείας. «Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο - με την επωνυμία Sputnik V - έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.     www.ethnos.gr